• Wanago | טאפאס, פאייה, פירות ים וסנגריה בקטלוניה
טאפאס, פאייה, פירות ים וסנגריה בקטלוניה

כתבה על טפס בקטלוניה

כחובבת טאפאס ופירות ים מושבעת, תמיד ידעתי שיום אחד אגיע לקטלוניה שבספרד כדי לטעום את המעדנים הקולינאריים ממקור ראשון. בשנה שעברה, כשאני וחברות התלבטנו לגבי היעד הבא שלנו באירופה, ההחלטה לבקר בברצלונה התקבלה פה אחד. אחרי שביקרנו כמעט בכל מסעדות הטאפאס ופירות הים שנפתחו בתל אביב בשנים האחרונות, היינו חייבות לטעום את המנות המפורסמות הללו בקטלוניה, מקום מוצאו של סגנון בישול זה.

לפני שנסעתי לטיול קיבלתי המלצה מידיד שהתגורר בעבר בעיר שאמר לי שאת האוכל הקטלוני הטוב ביותר נוכל למצוא בברצלונה. הוא המליץ דווקא על מסעדות קטנות השוכנות בסמטאות צדדיות ולא מוכרות, כאלה שנראות כאילו נתקעו בשנות ה-90 כבר יותר מ-20 שנה. בפעם הראשונה שנכנסו למסעדה קטנה כזו בברצלונה מצאנו את עצמינו עומדות מול בר סלטים הדומה לבר סנדוויצים בישראל, בוהות במנות המסתוריות המוצגות במקרר ומוקפות מקומיים שבהו בנו במבט כזה שגרם לנו להרגיש הכי לא שייכות בעולם.

מה שלא תרם למצב היה התפריט, שהיה כמובן בספרדית בלבד כשבעלים של המקום שלא יודע מילה באנגלית. איכשהו הצלחנו לפענח את המנות, ולאחר חצי שעה של ניסיון לדו שיח כושל במיוחד עם הבוס העצבני, הצלחנו לשבת סוף סוף ולאכול. אמנם לא כל המנות שבחרנו היו מה שחשבנו שהם יהיו, אבל בין הפטאטאס בראווס (קוביות תפוח אדמה צלויות) עם רוטב האליולי האגדי (מיונז-שום), האזייטונס וחתיכות הצ'וריסו הקטנות מהטעימות שאכלתי בחיי, היינו מרוצות. סנגריה לא היה שם אבל טעמנו לראשונה בירה מקומית שהייתה מעולה. האווירה הייתה קצת דלה אבל האוכל היה שווה את זה.


לנופש מדהים בקטלוניה לחצו כאן >>

היעד הבא שלנו היה פאייה פירות ים. סיפרו לנו שנוכל למצוא את המנות הטובות ביותר במסעדות השוכנות לאורך חוף הים, שם מגישים פירות ים שהרגע דגו מהים. למזלנו הגענו לברצלונה בתקופת הקיץ, מאחר ושמענו שבחורף כל המסעדות הללו סגורות. הגענו למסעדה אשר הייתה ממוקמת כמעט על חוף הים עצמו, עם רק הטיילת ופיסת חוף קטנה מפרידים בנינו לבין הים התיכון. כל אחת מאיתנו הזמינה מנת פאייה פירות ים וכוס סנגריה. אחרי יותר מארבעים דקות זה הגיע לשולחן.

כתבה על טפס בקטלוניה

לא ברור אם צוות המסעדה הלך פיזית לדוג לנו את המנה, או אם זה סתם חלק מהנונשלנטיות המאפיינת את תושבי העיר, אבל ההמתנה השתלמה. קיבלנו כל אחת סיר שחור שטוח ורותח ובו שפע של אורז מעורבב עם ירקות, שרימפס, קלמרי (כולל הראשים), מולים וחתיכות דיונון בליווי כוס סנגריה מרעננת. הערבוב של סוגי פירות הים השונים יחד עם הסנגריה העניקו למנה טעם של הרפתקה ימית קולינרית מהפנטת. מרוב שנהינו ניגשנו בסוף הארוחה לשף וביקשנו ממנו את המתכון, אבל לצערנו הוא לא היה מוכן לגלות לנו את סודותיו!

בסוף הטיול היינו חייבות לנסות את אחת ממסעדות פירות ים הממוקמות בשדרת הרמבלס המפורסמת של ברצלונה, האזור התיירותי ביותר בעיר. התיישבנו באחת המסעדות בחוץ וצפינו במופעי הרחוב הרבים אשר תפסו את מבטנו מכל עבר. הפעם התפריט היה באנגלית והבנו בדיוק אילו מנות אנחנו מזמינות. אני כמובן הזמנתי את המנה האהובה עליי של שרימפס ברוטב חמאת שום ויין לבן, אך כשהגיעה הצלחת עם חמש חתיכות שרימפס מסכנות קצת התבאסתי. המנה הייתה מעולה, המחיר פחות. שמחנו על כך שרק בסוף הטיול נקלענו לחוויה היקרה הזו.

לנופש מדהים בקטלוניה לחצו כאן >>

ברצלונה מציעה מגוון רחב של מטעמים הייחודים לאזור קטלוניה, בדרכים שונות ומעניינות. אני הכי הייתי ממליצה למצוא את המסעדות הקטנות והמקומיות, כאלו שיושבי המקום לא דוברי אנגלית והשפה הרשמית שם היא האוכל.