• Wanago | לימונצלו ומוצרלה

 

כתבה על למונצ׳לה ומוצרלה

לימונים עבורי תמיד היו הסמל הנצחי של חופי אמלפי וסורנטו. עוד מביקורי הראשון אני זוכר את הצהוב העז והמיוחד ששייך רק ללימונים מלכותיים אלו. הריח החזק שמצליח להתפשט ברחובות ובגנים ולהזכיר לנו את הטעם המיוחד של משקה הלמונצ'לו, פרי יצירתו של הלימון המקומי.

הלמונצ'לו הוא המשקה המרענן והמוכר שייתכן ומזגו לכם פעם לכוס צרה וארוכה. אני יכול להגיד בביטחון שהוא טעם החיים של הקיץ החם.

למרות שטכנית הוא יכול להיות מופק מכל סוג של לימון טרי, הקסם המיוחד ששייך ללמונצ'לו הקמפני, מתחיל בזן מיוחד של לימונים שגדל באזורים אמלפי וסורנטו וידוע בניחוחו החזק וקליפתו העבה במיוחד.

אם תעשו סיור של כמה ימים באזור תוכלו להיוודע למסעדות רבות שפרושות בקמפניה, כאשר רובן רוקחות את היצירה הביתית ומעשירות את המבקרים באינספור סיפורים על ההיסטוריה והמורשת האישית.

משפחה אחת אף הסכימה לקחת אותי תחת חיקה ובמשך יום שלם עברתי סדנה קצרה בהכנה של המשקה הביתי. תחילה יש לבחור בקפידה את הלימונים, כאשר יש להעדיף את הצעירים שעדיין נוטים לגוון ירקרק, אחר כך לקלף את הקליפות ואותן להשרות למשך מספר ימים בצנצנת אלכוהול.

אני הוספתי סוכר לפי תביעת עין חובבנית, אך גם לכך יש מתכונים על- גבי מתכונים.

לחוויה קולינרית באיטליה לחצו כאן  >>

במפנה למונצ'לו לרוב מוגש בכוסות דקורטיביות דקיקות ואחוז האלכוהול הגבוה יחסית, נותן את האפשרות להקפיא בקבוק שלם ולמזוג קר קרח, ישר מהמקפיא.

ללימונצ'לו המקומי אני מוסיף כמובן את המוצרלה המפורסמת. זוהי כמובן אחת מהיצירות המקומיות המפורסמות שאסור לפסוח עליהן. כל חובב גבינות יתענג על נגיסה בחריץ מוצרלה ועל הטעם המיוחד שהגבינה מוסיפה לפסטות מסוגים שונים. המוצרלה, כמו הלמונצ'לו, היא עניין משפחתי שעובר בדורות ארוכים ומלאי גאווה. שורשיה מגיעים מדרום אטליה והטעם הקרמי שלה זכה למעריצים בכל העולם.


כתבה על למונצ׳לה ומוצרלה

המוצרלה עצמה היא גבינה בצבע פורצלן לבן, והיא דקיקה להפליא. כאשר חורצים אותה היא משחררת נוזל לבן שמהווה את אנזימי החלב. חוץ מצורתה העיגולית האופיינית היא מיוצרת בחתיכות קטנות לאנשים שרק רוצים כמה ביסים. בעת ביקורכם בדרום אטליה ובכלל בארץ המגף תתקלו לבטח בצורות שונות של כדורי מוצרלה המוצעים למכירה. כיוון שהגבינה צריכה להיאכל בטווח של ימים בודדים מרגע הכנתה, ודאו כי אתם מגיעים לסוחר אשר נראה אמין, מנוסה, עסוק ובעיקר מסביר פנים. אחד כזה, יתגאה בסחורתו הטובה וייתן לכם טעימה כדי להבטיח את שביעות רצונכם מהגבינה.

לחוויה קולינרית באיטליה לחצו כאן  >>

לפי דעתי, ההנאה הגדולה ביותר ממוצרלה טמונה בשילוב הנכון של הגבינה עם מאכלים אחרים שמתאימים לה. מקרוסטינים אווריריים ועד פיצות עשירות, המוצרלה היא תוספת נהדרת לכל ארוחה איטלקית דשנה ומשביעה. מוצרלה תסב לכם אושר גם בצורה הפשוטה ביותר שלה. שימו אותה מתחת לגריל לוהט לשתיים- שלוש דקות, ותקבלו מעדן אמיתי שרק ישתבח בתוספת בזיליקום טרי ומעט שמן זית.

בתיאבון!