• Wanago | יין ואוכל בצרפת
גסטרונומיה ויין בצרפת

כתבה על גסטרונומיה בצרפת

אותו יום שבת התעוררתי עם רצון עז לבישולים מיוחדים. היום היפה בחוץ רק דחף אותי לקחת את האופניים ולצאת לכיוון רחוב יפת ביפו. עשר דקות והגעתי למקבץ חנויות הדגים המוכר והאהוב. המטרה הייתה להשיג שרימפסים טובים וטריים במחיר שפוי. הסחורה – מסתבר - באמת הייתה משובחת, המחיר קצת פחות, אבל כנראה שאי אפשר לזכות בהכל. עם שקית מלאה התחלתי לדווש הביתה. יום שבת כבר אמרתי, המרכולים סגורים, מזל שהתברכנו ב-AM:PM. חבילה גדולה של חמאה מומלחת, שתי קופסאות שמנת וראש שום יפיפה השלימו את המשימה. 

פתחתי את הדלת, אלינור קבלה את פניי עם חיוך גדול ומרוצה. כנראה הסגרתי עצמי איכשהו. שעת צהריים מוקדמת והתחלתי בטיגונים. בלוק החמאה הנמסה במחבת שהתערבבה דקה אחר כך יחד עם השרימפס והשמנת החזיר אותי ברגע לקיץ של שנה שעברה.

צרפת, או שאהיה ספציפי יותר, פריז. עיר מדהימה, אין על כך עוררין. אבל חברים יקרים, האוכל, הוא פשוט גולת הכותרת.

לטיול קולינרי בצרפת לחצו כאן >>

לקחנו שבוע שלם בשביל לחרוש כהוגן את העיר שמהווה את סמל הגסטרונומיה הצרפתית והאירופאית במלא הדרה. היא ולא אחרת, מעצמת קולינריה אמיתית שמציעה למבקריה מטעמים שמימיים בקשת רחבה של טעמים ומחירים. הדגש בטיול שלנו היה על חומרי גלם טובים ויין כיד המלך, על פי הנוהג המקומי.


אפתח על פי סדר היום המקובל. ארוחת הבוקר שלנו באופן כללי כללה מגוון קרואסונים במילויים שונים ובריוש. את הקרואסון אתם לבטח מכירים, אך הבריוש האלמוני הוא יצירה של ממש. מדובר במאפה זהוב, ועתיר בחמאה משובחת.הוא מתוק ועדין וכובש – צרפתי אמיתי. כל אזור בצרפת מתגאה בוורסיה שלו לבריוש, אך בפריז שמים דגש על מרכיב החמאה וכמות נכבדת של סוכר. התוצאה, כפי שאלינור תארה בבוקר הראשון - לא אחרת מאשר גן עדן.

בטן רעבה יותר לקראת שעת צהריים דרשה פינוק אמיתי. הקלישאה אודות הסטייק הצרפתי שבתה גם אותנו. המפורסמת שבתחום היא מסעדת ״ל'אנטריקוט״, מסעדה שכבר הפכה במרוצת השנים לרשת הכוללת שלושה סניפים. הבחירה נעשתה קשה ביותר כשפתחנו את התפריט, אך בסופו של עניין הלכנו על האומצה המעולה בליווי הרוטב הסודי של המקום. הגישו לנו גם צ'יפסים דקיקים ואלגנטיים לצד סלט קטן. הבשר משובח והרוטב, אוצר של ממש.

ביום העוקב שוטטנו בעיר ונכנסו למקום הומה אדם. כאן קיבלנו טעימה מקולינריה צרפתית אמיתית. המקומיים חשפו בפנינו את מרק הבצל המפורסם שלהם, שבאותו יום קריר היה מתנה אמיתית לנשמה. עשיר בצל, חמאה, יין לבן ומעט קמח, תמיד מככב ברשימת הכבוד של המעדנים הצרפתיים הקלאסיים. שתי מנות, האחת חזה אווז צלוי עם ניוקי עתיר פרמז׳ן והשנייה נקניקיית דם, תוצרת בית ברוטב תפוחים בתנור. כמעט ונפלנו מהכיסא. שילוב הטעמים היוצא דפן חשף יצירות אמתיות שטרם נתקלנו בהן.


כתבה על גסטרונומיה בצרפת


הערבים היו קשים יותר. היינו צריכים להתחשב בבטן חצי מלאה עוד משעת צהריים. בשעה מאוחרת נכנסנו לאכול בעוד מספר מקומות קטנים והומי אדם - דגש על מקומיים. קיבלנו טבילה קטנה מקדירת הבשר עטורת השבחים, ביף בורגיניון. הסיפור סובב סביב סיר גדול גדוש בקר מגוון שעבר בישול ארוך יחד עם שלל ירקות שורש ויין אדום. בכל אחת מאלו שכתבתי עליהן קבלנו שילוב יין הולם עפ"י המלצת המלצר. חובבן שכמותי, אפילו אני יכולתי להעריך עד כמה זיווג מושלם של מעדן עם משקה טוב יכול להעצים כפליים את החוויה
.

טיול קולינרי בצרפת לחצו כאן >>

לא נשכח את המטעמים המצוינים. אלו ילכו אתנו עוד שנים קדימה. אותם רגעים מחזירים אותי במהירות לארוחת השרימפסים החגיגית ומה פחות צרפתי ומושלם מתוספת חמאה וגבינה כחולה מגורדת כתוספת לזיכרון המתוק משנה שעברה.

רוצים המלצות?
הנה:  Epicure המקסימה, מהמסעדות המפורסמות בעיר האורות. 
כתובת: 112 rue du Faubourg Saint-Honore
Du Pain et des Idees - מאפייה שתשאיר אתכם פעורי פה. ממוקמת ברחוב 34 rue Yves Toudic,

תבלו! ובתאבון!